2021年北京市中考英语听力口语考试模拟(二)

[Copy link]
see2919 | reply0 | 2022-1-10 14:51:22 | 显示全部楼层 |Reading mode
2021年北京市中考英语听力口语考试模拟(二)

一、听后选择(8小题,每小题1.5分,共12分)
听下面4段对话或独白。每段对话或独白后有两道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并用鼠标点击该选项。听每段对话或独白前,你有5秒钟的时间阅读每小题。听完后,每小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。
听下面一段对话,回答第1至第2小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两道小题。

1. What does the man want to buy?
A. Some math books.
B. Some geography books
C. Some physics books.

2. How much are they?
A. Sixteen yuan.
B. twenty yuan
C. Twenty-six yuan.

听下面一段对话,回答第3至第4小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两道小题。

3. Where is the man going to?
A. Beijing.
B. London.
C. New York

4. How many bedrooms are there in the man’s new house?
A. One
B. Two.
C. Three.

听下面一段对话,回答第5至第6小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两道小题。

5. What’s wrong with John?
A. He is worried about the coming exam.
B. He may catch a cold.
C. He has broken his legs.

6. Who might Miss Smith be?
A. John’s Boss
B. John’s wife.
C. John’s teacher

听下面一段独白,回答第7至第8小题现在,你有10秒钟的时间阅读这两道小题。

7. Where is the smoking-room?
A. On the first floor.
B. Next to the lift.
C. Outside the hotel.

8. When will they meet tomorrow?
A. At 7 am.
B. At 8 am.
C. At 9 am.

二、听后回答。(5小题,每小题2分,共10分)
听对话,根据所听内容口头回答问题。听对话前,每道小题你有5秒钟时间阅读问题。听到录音提示音后,请在规定时间内完成作答。每段对话你将听两遍。

听下面一段对话,回答第1小题。现在你有5秒钟的时间阅读该小题。

01What does Jane think of pandas?
下面,请准备录音。听到录音提示音后在10秒钟内完成作答。

听下面一段对话,回答第2小题。现在,你有5秒钟的时间阅读该小题。

02 Which exam did Alex fail?
下面,请准备录音。听到录音提示音后在10秒钟内完成作答。

听下面一段对话,回答第3小题。现在,你有5秒钟的时间阅读该小题。
03Where did Lily get the novel?
下面,请准备录音。听到录音提示音后在10秒钟内完成作答。

听下面一段对话,回答第4小题。现在,你有5秒钟的时间阅读该小题。
04What does the man’s father do?
下面,请准备录音。听到录音提示音后,在10秒钟内完成作答。

听下面一段对话,回答第5小题。现在,你有5秒钟的时间阅读该小题。
05Where did James come from?
下面,请准备录音。听到录音提示音后,在10秒钟内完成作答。

三、听后记录并转述信息(共10分)

本大题包括两节。
第一节,听两遍短文,然后根据所听内容和提示将所缺信息填写在相应位置上。(5个空,每空1分,共5分)
第二节,听第三遍短文,然后根据所听内容和提示信息进行转述。(5分)现在,你有1分钟的时间浏览提示信息。
One day of Peter’s

Job

●Work for an      1      restaurant
●Like to meet different people.

A special day

●Received an order from a school
●Ordered 30 sets of     2      meals.
●Made a trip with his       3   
●Met the teacher at the school     4       .
●Prepared for a      5      competition.

请在以下区域作答:
1.__________  2.__________  3.__________ 4.__________ 5.__________

下面,请在90秒钟内将所缺信息输入到指定的答题区域。

第二节,请再听一遍短文,完成转述。
下面,你有2分钟的时间做转述准备转述的开头已给出。

Peter works for an Italian restaurant .

四、短文朗读。(共8分)
先浏览短文,然后完成朗读。

现在,你有1分钟时间浏览短文并做录音准备。
Internet has come into people’s life. On one hand, it brings them a lot of convenience. Students can do their homework on the internet. They can check the meaning of the words, the information of an event and even do language exchange. Internet really helps them a lot with their study On the other hand, it brings them a lot of problems. Some students play games, chat with friends and even surf the unhealthy websites on the Internet for a long time. It’s really bad for their health, especially their eyes.
下面请准备录音。听到录音提示音后,在2分钟内完成朗读。

参考答案和录音原文

一、听后选择
1.answer:B
2.answer:C
W: Can I help you, sir?
M: Yes, I’d like to choose some books on geography for my son.
W: Oh, we’ve got two new ones. You may have a look at them.
M: OK. They are interesting. How much are they?
W: Twenty-six yuan.
M: OK. I’ll take them.
3.answer:B
4.answer:C
M: Jane. I am going to leave. Today is my last day.
W: Why? You had a good job here
M: Yes, but I’ve got a better job in London
W: And you had a beautiful house here.
M: Well, I’ve got a house there too.
W: Really? How many bedrooms has it got?
M: Three.
W: Well. Keep in touch when you get there.
5.answer:B
6.answer:C
W: Hello?
M: Is that Miss Smith?
W: Who? Oh, John! What’s the matter with you? You sound terrible.
M: I feel bad. I’ve been coughing since yesterday.
W: Oh, dear, have you eaten anything?
M: No, nothing. I’m sorry but I really can’t come to school today. I’m going to stay in bed. I’ll come to the school tomorrow if I feel better.
W: Of course, John. Well, have a good rest.
M: Thanks.
W: By the way, if you feel really bad, I suggest you see a doctor.
M: OK.
W: And don’t worry about your study. I can help you when you come back to school. M: It’s very kind of you.
7.answer:B
8.answer:A
W: Attention, please. I have something important to tell you. Please be quiet. First about our stay: we’ll stay at the Hilton Hotel. All of us will stay here and my room number is 1158, on the first floor near the information desk. Second, please remember you are not allowed to smoke in your room or public areas except the smoking-room next to the lift on each floor. Next, about the meals: every morning from 6: 30 to 8: 00, the hotel offers free breakfast. Lunch is from 11 am to pm and dinner is served from 7 pm to 9 pm. But I’m sorry to tell you we must pay for lunch and dinner if we ear at the hotel. The hotel has a large swimming pool. All guests are free to use it. Last, and most importantly, we will meet here at 7 o’clock tomorrow morning. Please get here on time. Well, that’s all.

二、听后回答
1.参考答案:
They are cute.
录音原文:
M: Where did you go, Jane?
W: I went to a zoo with my cousin.
M: What did you see there?
W: I saw pandas. They are so cute.
Q: What does Jane think of pandas、
2.参考答案:
Alex failed in his English exam.
录音原文:
W: What’s the matter, Alex?
M: I failed in my English exam. I don’t know how to improve it.
W: Why don’t you try to watch some foreign films?
M: OK. I’ll try.
Q: Which exam did Alex fail?
3.参考答案:
Lily got it from a bookshop
录音原文:
M: What are you reading, Lily?
W: I’m reading a novel.
M: What is it about?
W: It’s a love story.
M: That sounds good. Did you borrow it from the school library?
W: No, I bought it from a bookshop.
Q: Where did Lily get the novel?
4.参考答案:
He is a basketball coach.
录音原文:
W: It’s still raining. I really hate the weather.
M: Me too. I can no longer play basketball with my father this afternoon.
W: What? Does your father play basketball?
M: Yes, he is a basketball coach.
W: Wow, that’s amazing.
Q: What does the man’s father do?
5.参考答案:
He came from America.
录音原文:
M: You know what, I had a great party yesterday!
W: Wow, whose party?
M: It’s my cousin’s. He came back from America last week.
W: Your cousin, is that James?
M: Yes, you are right.
Q: Where did James come from?

三、听后记录并转述信息
第一节
参考答案:
1. Italian
2. pizza
3. partner
4. gate
5. dancing
第二节
参考范文:
Peter works for an Italian restaurant. He enjoys going to different places and meeting different people. Once, he received an order from a school. A teacher had ordered 30 sets of pizza meals. As Peter wasn’t able to send them all by himself, he made the trip with a partner. When they reached the school, the teacher greeted them at the school gate. After a talk with the teacher Peter knew that a dancing competition would start the next day. The students had practiced so hard that they hadn’t have time to eat food in school canteen.
录音原文:
Peter works for an Italian restaurant. His job is to send food to his customers. He enjoys going to different places and meeting different people.
Once, he received an order from a school. A teacher had ordered 30 sets of pizza meals. As Peter wasn’t able to send them all by himself, he made the trip with a partner. When they reached the school the teacher greeted them at the school gate, and asked for their help to bring the pizza meals to the classroom.
When they got there, he saw 30 students waiting for their food. As soon as they saw Peter and his partner, they know their food had arrived and cheered loudly. After a talk with the teacher, Peter knew that a dancing competition would start the next day The students had practiced so hard that they hadn’t have time to eat food at the school canteen. Peter felt very happy to bring food for them.
四、短文朗读
Internet has come into people’s life. On one hand, it brings them a lot of convenience. Students can do their homework on the internet. They can check the meaning of the words, the information of an event and even do language exchange Internet really helps them a lot with their study. On the other hand, it brings them a lot of problems. Some students play games chat with friends and even surf the unhealthy websites on the Internet for a long time It’s really bad for their health, especially their eyes.
Translated by the Internet, your translation resource information platform, pay attention to the official account [translation information]-Official account:fanyi899
You need to log in before you can reply Sign in | Join now Scan and login on wechat

Integral rules of this edition

13

theme

19

Post

57

integral

Registered members

Rank: 2

integral
57